Senaste inläggen

Av Frida - 8 februari 2009 22:10

Efterrätt blev det också, riktigt komplicerat och lyxigt, måste ladda upp den någon dag :) Nu har jag mumsat på lite ekologiska torkade aprikoser, jag börjar bli beroende av dem, de är så goda, och nyttiga. När man, som jag, inte köper lördagsgodis, är de väldigt bra ersättare! Förra helgen åt jag dessvärre lite för många på en gång, de tyckte inte min mage om, det var tigervrål där inne hela kvällen. Hah, men men så kan det gå.

    Nu ska jag sova och ladda batterierna lite. Imorgon är det skola och jag längtar verkeligen...Hoppas ni förstod ironin bakom det där.

    Puss och kram!

Av Frida - 8 februari 2009 21:59

4 portioner

Ett paket vit fiskfilé, t.ex hoki, sej

 

Örttäcke

1 ½ dl persilja

100 g riven västerbottenost

1 äggula

3 msk olivolja

½  dl ströbröd

 

Gräslökssås (var extremt god! rekommenderas starkt!)

3 dl fiskbuljong

1  ½ dl vispgrädde

2 msk maizenamjöl

1 msk fransk senap

Salt och peppar

 

Sätt ugnen på 200 grader. Sätt även på potatisen nu. Blanda ihop persilja, riven västerbotten, äggula, olivolja och ströbröd. Lägg ut fiskbitarna i en smord form. Fördela persiljeblandningen på fisken och sätt in i ugnen.

    Koka ihop fiskbuljong och grädde i 3-4 min. Red av med maizena utrört med lite vatten. Tillsätt senap och gräslök, smaka av med peppar och ev. salt.

    Servera fisken med gräslökssåsen, nykokt potatis .

(Bilden är väldigt dålig, jag skäms!)


Av Frida - 8 februari 2009 13:47

Nu är det som så, att jag också har anslutit mig till den stora massan av bloggare. Jag har bloggat förut, men jag tröttnade...Kan ni förstå så knasigt...

    Nu är jag i alla fall här, och jag gör det för att jag har lust, och för att inte spendera för mycket tid till att läsa flera tusen recept, jag har nämligen en tendens att dras till sidor som recept.nu och liknande.

    Enligt mig så kan Alla laga mat och baka. Om du har alla fingrar hela, så finns det inte mycket som kan stoppa dig från att lyckas med det allra enklaste. Egentligen, om man tänker efter lite, så är det "bara" att följa receptet. Det behöver inte bli världens läckraste uppläggning och ett 3 timmars slitande vid spisen, bara man du själv är nöjd!


    Idag har jag inte gjort mycket alls, njutit lite av sommarens äppelmos med en tallrik yoghurt och en liten skorpa. Men lite senare ska jag svänga ihop en middag till lilla familjen. Fisk! Av någon anledning har det blivit som så att vi alltid äter fisk på söndagar, väldigt märkligt. Men så är det. Ha en fortsatt bra dag, du ensliga människa som läser detta, för det kan inte vara många, om överhuvud taget någon som hittar hit idag, men man kan ju alltid hoppas!

Presentation

Omröstning

Är min blogg läsvärd? Snälla svara :]
 Ja
 Vet ej
 Nej
 Första gången jag är här
 Ja, ladda upp mer!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards