Direktlänk till inlägg 2 maj 2009

Müslibröd

Av Frida - 2 maj 2009 07:01

Idag klev jag upp klockan halv sju för att snabbt röra ihop degen till mitt müslibröd. Nu är klockan kring sju och jag ligger i sängen och väntar, jag ska vänta i max 80 min, sen är det färdigt, gud så gott med nybakat bröd till lördagsfrukost! Visserligen är det bröd bakat på bikarbonat, det blir inte riktigt lika gott med den dära rustika "brödiga" känslan som med surdegsbröd, men jag äter så sällan bikarbonatsbröd så det kanske är lite gott med en förändring, helt enkelt. Hoppas det blir saftigt och gott, jag rev i lite morot också :)


Det kom aldrig någon bild och uppdatering på mitt levainbröd, men himla gott blev det! En riktigt äkta "grovtbrödig" smak, går inte att förklara faktiskt. Men faktum är att jag, tyvärr, hade sönder brödet så jag ville inte lägga upp någon bild på den katastrofen. Men men, trasigt eller ej så smakade det underbart, måste prova någon gång till och denna gång inte pajja limpan totalt.


Denna gång lovar jag en uppdatering på min müslilimpa! Och en bild :) Kram på er, nu ska jag försöka få tiden att gå...

 
 
MIka

MIka

2 maj 2009 16:46

Hej. Ang fett, det är en svår fråga att svara på. Yoghurt på 3% är egentligen ingen fet produkt, om man tänker så är den 97% fettfri. Det dumma med mejeriprodukter är bara att de inte innehåller så mycket av de omättade fettsyrorna, vilka är bra för oss.

Som råd till hela folket brukar man ha att man skall välja magra produkter, men det behöver inte passa in på just din familj. Detta för att vi svenskar äter så himla mycket mjölkprodukter, och i slutet av dagen kan det lätt bli lite för mycket mättat fett.

Kroppen behöver fett, så man skall vara noga med att man får i sig tillräckligt. Så kanske är det bättre att äta yoghurt på 3% än att inte äta något alls? Men om du vill kan du ju testa att äta 0.5% yoghurt och strö lite hackade nötter över :)

Är det något du vill veta kan du alltid skriva :) Så skall jag försöka förklara.

http://mymica.blogg.se/Iheartgreen

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 4 maj 2009 19:07

  Jag har bytt webbadress! Nu kan ni hitta min nya blogg med massor av nya smaskiga recept och härliga favoriter på ---> fridasrecept.blogg.se     Om ni vill ta er en titt direkt, klicka då HÄR! ...

Av Frida - 3 maj 2009 18:53

Idag var det tänkt att vi skulle äta risotto med kantareller och kassler, men då vi inte hade något vitt vin tillhands, fick det bli en omelett istället!   Med hjälp av potatisar från gårdagen blev detta en matig och god omelett. Här kommer ett litet...

Av Frida - 2 maj 2009 19:19

Idag åt vi rester från gårdagens grillade biffar. Köttet i sig är mört, nyttigt, speciellt eftersom vi inte grillar på kol, utan med gasol.     Till detta vågade vi prova något nytt, jag och pappa alltså, nämligen nässlor! Vi bor på landet så brännäs...

Av Frida - 2 maj 2009 12:00

Här kommer receptet på mitt saftiga müslibröd med morot och solrosfrö! Det var så sjukt gott, nästan som en morotskaka - fast så otroligt mycket nyttigare, verkligen en god frukost!   1 bröd 1 dl müsli utan torkad frukt 5 dl fullkornsmjöl, jag tog di...

Av Frida - 25 april 2009 10:40

Nere i köket, ovanför kylskåpet gömmer sig en hemlighet, där står nämligen min deg och jäser. Klockan tolv idag skall jag baka ut den, låta en jäsa en timme till, sedan blir det skjuts in i ugnen! Undrar om det smakar gott, jag är nästan helt säker p...

Presentation

Omröstning

Är min blogg läsvärd? Snälla svara :]
 Ja
 Vet ej
 Nej
 Första gången jag är här
 Ja, ladda upp mer!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards